De situatie rond de Ierse staatsobligaties stabiliseerden nadat zowel het Verenigd Koninkrijk en vier andere Europese landen (inclusief Duitsland en Frankrijk) beloofden Ierland te blijven ondersteunen.

Michael Pento, senior economist bij Euro Pacific Capital, is van mening dat Ierland het nieuwe Griekenland gaat worden. Dat wil zeggen dat de Europese Unie en het IMF het land uiteindelijk ter hulp zullen moeten snellen.

Hij wijst er op dat meer dan de helft van de institutionele beleggers er nu rekening mee houdt dat Ierland failliet zal gaan. Het besparingsplan van 15 miljard euro komt te laat om het land nog te redden, aldus Pento.

De situatie rond de Ierse staatsobligaties stabiliseerden nadat zowel het Verenigd Koninkrijk en vier andere Europese landen (inclusief Duitsland en Frankrijk) beloofden Ierland te blijven ondersteunen. Michael Pento, senior economist bij Euro Pacific Capital, is van mening dat Ierland het nieuwe Griekenland gaat worden. Dat wil zeggen dat de Europese Unie en het IMF het land uiteindelijk ter hulp zullen moeten snellen. Hij wijst er op dat meer dan de helft van de institutionele beleggers er nu rekening mee houdt dat Ierland failliet zal gaan. Het besparingsplan van 15 miljard euro komt te laat om het land nog te redden, aldus Pento.