Die bedraagt in Ierland maar 12,50%, tegenover een gemiddelde van 23% in de Europese Unie. Duitsland en Frankrijk, maar ook België, hanteren zelfs nog hogere tarieven.

Ierland krijgt nog een tweede kans op de 'echte' top op 24 tot 25 maart. Op de 67,50 miljard euro ontvangen overheidssteun moeten de Ieren momenteel ongeveer 5,80% rente betalen.

De Franse president Nicolas Sarkozy merkte op dat het moeilijk is om bij iemand voor hulp te komen aankloppen wanneer men zelf niet bereid is om water bij de wijn te doen.

Dankzij de goedkope vennootschapsbelasting heeft Ierland heel wat bedrijven, waaronder Hewlett-Packard, kunnen aantrekken. Ierland was trouwens de belangrijkste reden waarom de onderhandelingen zo lang aangesleept hebben.

Die bedraagt in Ierland maar 12,50%, tegenover een gemiddelde van 23% in de Europese Unie. Duitsland en Frankrijk, maar ook België, hanteren zelfs nog hogere tarieven. Ierland krijgt nog een tweede kans op de 'echte' top op 24 tot 25 maart. Op de 67,50 miljard euro ontvangen overheidssteun moeten de Ieren momenteel ongeveer 5,80% rente betalen. De Franse president Nicolas Sarkozy merkte op dat het moeilijk is om bij iemand voor hulp te komen aankloppen wanneer men zelf niet bereid is om water bij de wijn te doen. Dankzij de goedkope vennootschapsbelasting heeft Ierland heel wat bedrijven, waaronder Hewlett-Packard, kunnen aantrekken. Ierland was trouwens de belangrijkste reden waarom de onderhandelingen zo lang aangesleept hebben.