De spread bereikte een piek op 24 maart op 698 basispunten. Eén belangrijk probleem is wat Ierland betreft nog niet opgelost: de vraag om een verlaging van de last op verkregen Europese en IMF-steun.

Ierland krijgt alleen een renteverlasting wanneer het de vennootschapsbelasting optrekt. Die bedraagt nu maar 12,50% en dat is één van de laagste niveaus in Europa.

Alan McQuaid, econoom bij Bloxham Stockbrokers, stelt vast dat Ierland weinig ruimte heeft om te onderhandelen met Europa. Hij sluit niet uit dat de Ieren uiteindelijk op de Europese vraag zullen moeten ingaan.

De spread bereikte een piek op 24 maart op 698 basispunten. Eén belangrijk probleem is wat Ierland betreft nog niet opgelost: de vraag om een verlaging van de last op verkregen Europese en IMF-steun. Ierland krijgt alleen een renteverlasting wanneer het de vennootschapsbelasting optrekt. Die bedraagt nu maar 12,50% en dat is één van de laagste niveaus in Europa. Alan McQuaid, econoom bij Bloxham Stockbrokers, stelt vast dat Ierland weinig ruimte heeft om te onderhandelen met Europa. Hij sluit niet uit dat de Ieren uiteindelijk op de Europese vraag zullen moeten ingaan.