Brian Devine, econoom bij NCB Stockbrokers in Dublin, is van mening dat Ierland echter nog altijd niet veilig thuis is. Het probleem zit bij de banken, waar de grootte van het gat onmogelijk valt in te schatten.

Wanneer de banken nog meer geld nodig gaan hebben, gaat het voorgestelde reddingsplan onvoldoende zijn. Devine sluit niet uit dat Ierland uiteindelijk het bankroet niet gaat kunnen vermijden.

Financieminister Brian Lenihan waarschuwde echter voor een dergelijk scenario. Volgens Lenihan zou een faillissement, zeg maar het niet terugbetalen van de aangegane schulden, zijn land 'vernietigen'.

Brian Devine, econoom bij NCB Stockbrokers in Dublin, is van mening dat Ierland echter nog altijd niet veilig thuis is. Het probleem zit bij de banken, waar de grootte van het gat onmogelijk valt in te schatten. Wanneer de banken nog meer geld nodig gaan hebben, gaat het voorgestelde reddingsplan onvoldoende zijn. Devine sluit niet uit dat Ierland uiteindelijk het bankroet niet gaat kunnen vermijden. Financieminister Brian Lenihan waarschuwde echter voor een dergelijk scenario. Volgens Lenihan zou een faillissement, zeg maar het niet terugbetalen van de aangegane schulden, zijn land 'vernietigen'.