De Ierse banken bevinden zich in grote problemen en wanneer zij failliet gaan kunnen Duitse, Franse of Britse banken zware verliezen lijden. Dat is volgens Lynn echter een probleem van de overheden van die landen.

Ierland kan de eigen banken gewoon sluiten, want een klein land heeft geen eigen banken nodig. Het aanvaarden van het reddingsplan zou Ierland opnieuw in een negatieve economische spiraal duwen.

Daardoor zou de emigratiestroom, die nu al op gang is gekomen, opnieuw aanzwellen. Het zijn de hoogste opgeleide mensen die het land verlaten, waardoor het herstel van het land nog vertraagd zou worden.

De Ierse banken bevinden zich in grote problemen en wanneer zij failliet gaan kunnen Duitse, Franse of Britse banken zware verliezen lijden. Dat is volgens Lynn echter een probleem van de overheden van die landen. Ierland kan de eigen banken gewoon sluiten, want een klein land heeft geen eigen banken nodig. Het aanvaarden van het reddingsplan zou Ierland opnieuw in een negatieve economische spiraal duwen. Daardoor zou de emigratiestroom, die nu al op gang is gekomen, opnieuw aanzwellen. Het zijn de hoogste opgeleide mensen die het land verlaten, waardoor het herstel van het land nog vertraagd zou worden.