Nicholas Stamenkovic van RIA Capital Markets is van mening dat de financiële markten opgelucht gaan reageren op de aanvraag. Het wachten is nu alleen nog op de details over het reddingsplan.

De Ierse financieminister Brian Lenihan verklaarde in reactie op de hulpaanvraag dat de problemen van de banksector te groot waren geworden om ze in Ierland zelf te laten oplossen.

Volgens Lenihan heeft Ierland minder dan 100 miljard euro nodig en dat voor een periode van drie tot negen jaar. Het nog weken duren alvorens de juiste faciliteiten van het reddingsprogramma zijn vastgelegd.

Nicholas Stamenkovic van RIA Capital Markets is van mening dat de financiële markten opgelucht gaan reageren op de aanvraag. Het wachten is nu alleen nog op de details over het reddingsplan. De Ierse financieminister Brian Lenihan verklaarde in reactie op de hulpaanvraag dat de problemen van de banksector te groot waren geworden om ze in Ierland zelf te laten oplossen. Volgens Lenihan heeft Ierland minder dan 100 miljard euro nodig en dat voor een periode van drie tot negen jaar. Het nog weken duren alvorens de juiste faciliteiten van het reddingsprogramma zijn vastgelegd.