Ierland heeft al de verplichtingen van de banken gegarandeerd. Daardoor was het nodig om tot dusver al 37 miljard euro te investeren om de banken te ondersteunen. Bovendien valt het nog af te wachten of dit bedrag gaat volstaan.

Volgens Stiglitz bedroegen de totale activa van de Ierse banken meer dan 10 keer die van IJsland, dat in 2008 wel zijn banken failliet liet gaan. Daardoor zou het gevaarlijker zijn geweest om de Ierse banken over kop te laten gaan.

Iedereen is het echter niet eens met Stiglitz. Adriaan van der Knaap, managing director bij UBS AG, is van mening dat zelfs landen groter dan Ierland hun banken failliet mogen laten gaan. Van der Knaap weet waar hij over spreekt, want hij adviseerde de Ierse regering bij het oplossen van het bankenprobleem.

Ierland heeft al de verplichtingen van de banken gegarandeerd. Daardoor was het nodig om tot dusver al 37 miljard euro te investeren om de banken te ondersteunen. Bovendien valt het nog af te wachten of dit bedrag gaat volstaan. Volgens Stiglitz bedroegen de totale activa van de Ierse banken meer dan 10 keer die van IJsland, dat in 2008 wel zijn banken failliet liet gaan. Daardoor zou het gevaarlijker zijn geweest om de Ierse banken over kop te laten gaan. Iedereen is het echter niet eens met Stiglitz. Adriaan van der Knaap, managing director bij UBS AG, is van mening dat zelfs landen groter dan Ierland hun banken failliet mogen laten gaan. Van der Knaap weet waar hij over spreekt, want hij adviseerde de Ierse regering bij het oplossen van het bankenprobleem.