Zo komen we dicht in de buurt van de 35 miljard euro die Standard & Poor's naar voren had geschoven. Als de uiteindelijke steun namelijk boven 35 miljard euro zou zijn uitgekomen dan zou de AA-rating van de bank ter discussie staan. Daar lijkt AIB nu aan te ontsnappen.

De uiteindelijke kostprijs voor de redding van de Ierse banken kan zodoende oplopen tot 50 miljard euro, waardoor het begrotingstekort van Ierland fors kan oplopen. De overheid neemt een overheidsbelang in de bank.

Ook een ander gerucht werd bewaarheid. De kredietraging van Spanje is door Moody's verlaagd van AAA naar Aa1 met een stabiel vooruitzicht. De downgrade werd al geruime tijd verwacht en de rating van Moody's komt hiermee in lijn met de andere kredietbeoordelaars.

Zo komen we dicht in de buurt van de 35 miljard euro die Standard & Poor's naar voren had geschoven. Als de uiteindelijke steun namelijk boven 35 miljard euro zou zijn uitgekomen dan zou de AA-rating van de bank ter discussie staan. Daar lijkt AIB nu aan te ontsnappen. De uiteindelijke kostprijs voor de redding van de Ierse banken kan zodoende oplopen tot 50 miljard euro, waardoor het begrotingstekort van Ierland fors kan oplopen. De overheid neemt een overheidsbelang in de bank. Ook een ander gerucht werd bewaarheid. De kredietraging van Spanje is door Moody's verlaagd van AAA naar Aa1 met een stabiel vooruitzicht. De downgrade werd al geruime tijd verwacht en de rating van Moody's komt hiermee in lijn met de andere kredietbeoordelaars.