Dit is de eerste emissie in een langlopende obligatie sinds de steunaanvraag. De 10-jaars rente daalde naar 5,88% naar het laagste niveau sinds oktober 2010.

Mochten Ierland en Portugal in de loop van het jaar aantonen dat ze toegang hebben tot de kapitaalmarkt, dan kunnen ze volgens Theodoor Gilissen Bankiers in aanmerking komen voor het opkoopprogramma OMT van de ECB.

De Ierse minister van Financiën gaf eergisteren aan dat hij verwacht dat Ierland binnen enkele maanden aan de voorwaarden zal voldoen.

Daarvoor zal het land wel twee leningen met een looptijd van minimaal negen jaar uit moeten geven.

De mogelijkheid van OMT op de achtergrond kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers positief doorwerken voor een verdere

terugkeer naar de markt.

Daarnaast overwegen de Europese ministers van Financiën de looptijd van EFSF en EFSM leningen voor Ierland en Portugal te verlengen. Naar verwachting zal hier in maart een besluit over vallen.

Dit is de eerste emissie in een langlopende obligatie sinds de steunaanvraag. De 10-jaars rente daalde naar 5,88% naar het laagste niveau sinds oktober 2010. Mochten Ierland en Portugal in de loop van het jaar aantonen dat ze toegang hebben tot de kapitaalmarkt, dan kunnen ze volgens Theodoor Gilissen Bankiers in aanmerking komen voor het opkoopprogramma OMT van de ECB. De Ierse minister van Financiën gaf eergisteren aan dat hij verwacht dat Ierland binnen enkele maanden aan de voorwaarden zal voldoen. Daarvoor zal het land wel twee leningen met een looptijd van minimaal negen jaar uit moeten geven. De mogelijkheid van OMT op de achtergrond kan volgens Theodoor Gilissen Bankiers positief doorwerken voor een verdere terugkeer naar de markt. Daarnaast overwegen de Europese ministers van Financiën de looptijd van EFSF en EFSM leningen voor Ierland en Portugal te verlengen. Naar verwachting zal hier in maart een besluit over vallen.