Theodoor Gilissen Bankiers: "Portugal heeft woensdag nog zelf Euro 1,25 mrd uit de markt gehaald. De bid to cover ratio op de 2016 en 2020 leningen was met 2,1 aan de lage kant."

De 10-jaars risico-opslag liep 25 bps uit. De Portugese minister van Financiën riep de EU op om snel duidelijkheid te verschaffen over het permanente crisismechanisme dat Frankrijk en Duitsland willen invoeren ter vervanging van het Europese Stabilisatiefonds vanaf halverwege 2013.

Theodoor Gilissen Bankiers: "De timing van dit voorstel was bijzonder ongelukkig, en de onzekerheid rondom dit plan (zie de tegenovergestelde meningen van de ECB en de EU lidstaten) voeden de onrust op de Europese obligatiemarkt."

Theodoor Gilissen Bankiers: "Portugal heeft woensdag nog zelf Euro 1,25 mrd uit de markt gehaald. De bid to cover ratio op de 2016 en 2020 leningen was met 2,1 aan de lage kant." De 10-jaars risico-opslag liep 25 bps uit. De Portugese minister van Financiën riep de EU op om snel duidelijkheid te verschaffen over het permanente crisismechanisme dat Frankrijk en Duitsland willen invoeren ter vervanging van het Europese Stabilisatiefonds vanaf halverwege 2013. Theodoor Gilissen Bankiers: "De timing van dit voorstel was bijzonder ongelukkig, en de onzekerheid rondom dit plan (zie de tegenovergestelde meningen van de ECB en de EU lidstaten) voeden de onrust op de Europese obligatiemarkt."