Afgelopen dinsdag publiceerde Ierland de groeicijfers over het derde kwartaal. Die kwam uit op 0,2%, terwijl de economie op jaarbasis met 0,8% groeide.

De Ierse cijfers zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers erg volatiel, maar de laatste cijfers lijken wat beter dan de gemiddelde verwachting. In vergelijking tot de eurozone doet Ierland het goed, want daar was sprake van een krimp van -0,1%.

Een opsteker is dat de binnenlandse vraag op jaarbasis voor het eerst een stijging liet zien sinds het eerste kwartaal in 2008, gedreven door een grote stijging in investeringen en een kleine stijging in consumptie.

Afgelopen dinsdag publiceerde Ierland de groeicijfers over het derde kwartaal. Die kwam uit op 0,2%, terwijl de economie op jaarbasis met 0,8% groeide. De Ierse cijfers zijn volgens Theodoor Gilissen Bankiers erg volatiel, maar de laatste cijfers lijken wat beter dan de gemiddelde verwachting. In vergelijking tot de eurozone doet Ierland het goed, want daar was sprake van een krimp van -0,1%. Een opsteker is dat de binnenlandse vraag op jaarbasis voor het eerst een stijging liet zien sinds het eerste kwartaal in 2008, gedreven door een grote stijging in investeringen en een kleine stijging in consumptie.