Ierland blijft echter ontkennen dat er problemen zijn, het rapport werd volgens een woordvoerder van de regering verkeerd geïnterpreteerd. Van het aanvragen van buitenlandse hulp zou geen sprake zijn.

Ook het Internationaal Monetair Fonds heeft inmiddels bekendgemaakt niet dadelijk een reden te zien waarom Ierland om hulp zou kunnen vragen. Barclays Capital sprak van mogelijk bijkomende verliezen in de banksector als katalysator voor een hulpaanvraag.

Anderzijds kan ook een verzwakkende economie een vraag om hulp op termijn noodzakelijk maken. Barclays is echter van mening dat een herschikking van de schulden op korte termijn onwaarschijnlijk is, Ierland is voor 2010 al grotendeels gefinancierd. Het probleem is echter dat de herstructurering van de banken 24 tot 31% van het Ierse BBP gaat kosten.

Ierland blijft echter ontkennen dat er problemen zijn, het rapport werd volgens een woordvoerder van de regering verkeerd geïnterpreteerd. Van het aanvragen van buitenlandse hulp zou geen sprake zijn. Ook het Internationaal Monetair Fonds heeft inmiddels bekendgemaakt niet dadelijk een reden te zien waarom Ierland om hulp zou kunnen vragen. Barclays Capital sprak van mogelijk bijkomende verliezen in de banksector als katalysator voor een hulpaanvraag. Anderzijds kan ook een verzwakkende economie een vraag om hulp op termijn noodzakelijk maken. Barclays is echter van mening dat een herschikking van de schulden op korte termijn onwaarschijnlijk is, Ierland is voor 2010 al grotendeels gefinancierd. Het probleem is echter dat de herstructurering van de banken 24 tot 31% van het Ierse BBP gaat kosten.