Dan zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter wel meer internationale beleggers ook mee moeten doen.

Tot nu toe laat Ierland zien aan de voorwaarden van de 'troika' te voldoen.

Mogelijk dat het land hiervoor nog beloond kan worden met een herstructurering van steun die in de komende jaren nog voldaan moet worden aan Anglo Irish.

De rentelasten op die steun kunnen dan met circa Eur 3 mrd per jaar worden verlaagd.

Het is goed mogelijk dat dit als wisselgeld wordt gebruikt mochten de Ieren een referendum moeten houden over de goedkeuring van het nieuwe Europese verdrag.

Een overeenkomst zou het uitzicht op stabilisatie en uiteindelijk verlaging van de staatschuld makkelijker maken.

Dan zullen volgens Theodoor Gilissen Bankiers echter wel meer internationale beleggers ook mee moeten doen. Tot nu toe laat Ierland zien aan de voorwaarden van de 'troika' te voldoen. Mogelijk dat het land hiervoor nog beloond kan worden met een herstructurering van steun die in de komende jaren nog voldaan moet worden aan Anglo Irish. De rentelasten op die steun kunnen dan met circa Eur 3 mrd per jaar worden verlaagd. Het is goed mogelijk dat dit als wisselgeld wordt gebruikt mochten de Ieren een referendum moeten houden over de goedkeuring van het nieuwe Europese verdrag. Een overeenkomst zou het uitzicht op stabilisatie en uiteindelijk verlaging van de staatschuld makkelijker maken.