De belangrijkste gebeurtenis van de dag wordt de emissie van Italiaanse staatsobligaties, waarbij de evolutie van de rente nauwlettend in de gaten zal worden gehouden.

Het noodplan voor de Spaanse banken roept nog altijd heel wat beroering op. Met name Ierland begint zich nu ook te roeren. De Ieren moesten bij het aanvaarden van hun reddingsplan akkoord gaan met strenge besparingsvoorwaarden, terwijl de Spanjaarden er veel genadiger vanaf komen.

Inmiddels ligt er nog een ander, origineel voorstel op tafel om de economieën in de Zuid-Europese landen een helpende hand toe te steken.

Elke Duitser zou een voucher van 1000 euro krijgen, die alleen maar in Zuid-Europa mag worden besteed. Op die manier zou de economie in de Europese periferie een sterke duw in de rug krijgen.

Arseus kondigt de uitgifte aan van obligaties met een looptijd van 5 jaar voor een maximumbedrag van € 225 miljoen met een rente van 4,75%

Arseus NV kondigde gisterenavond de uitgifte aan van een openbaar aanbod in België en Luxemburg van niet-achtergestelde obligaties met een looptijd van 5 jaar en met een vervaldatum in 2017 voor een minimumbedrag van € 100 miljoen en een maximumbedrag van € 225 miljoen.

De obligaties bieden een vaste jaarlijkse brutorente van 4,75%. Het bruto actuarieel rendement op uitgifteprijs bedraagt 4,325%. De uitgifteprijs is 101,875%.

De obligaties zullen een nominale waarde hebben van € 1.000. De inschrijvingsperiode loopt van 15 juni 09:00 uur CET tot en met 25 juni, onder voorbehoud van vervroegde afsluiting. De datum van uitgifte is 2 juli 2012.

Er is een aanvraag ingediend om de obligaties te laten noteren op de gereguleerde markt van NYSE Euronext Brussels. De obligaties zijn terugbetaalbaar tegen 100% van de nominale waarde op 2 juli 2017.

Arseus NV heeft verder in het kader van de herfinanciering van haar bestaande kredietovereenkomst op 11 juni 2012 een mandaatsbrief ondertekend met KBC Bank, ING België, BNP Paribas Fortis en Commerzbank, waarin de belangrijkste voorwaarden voor een nieuwe kredietovereenkomst zijn overeengekomen.

De nieuwe kredietovereenkomst zal een looptijd van 5 jaar hebben en een wentelkrediet van € 300 miljoen verschaffen, verdeeld in twee tranches van elk € 150 miljoen.

Het belangrijkste convenant van de nieuwe kredietfaciliteit is een netto financiële schuld/recurrente EBITDA-ratio van maximaal 3,25. De opbrengsten van de obligatie-uitgifte, zoals beschreven in het prospectus van 12 juni 2012, zullen door Arseus worden aangewend om de eerste tranche van € 150 miljoen vervroegd terug te betalen.

Beide operaties resulteren in een volledige herfinanciering van Arseus NV waarbij de beoogde diversificatie van de geldbronnen is gerealiseerd.

KBC Bank treedt voor deze uitgifte van de obligaties op als global coördinator. KBC Bank, ING België en BNP Paribas Fortis treden op als joint lead managers en joint bookrunners en Belfius Bank als co-lead manager.

De belangrijkste gebeurtenis van de dag wordt de emissie van Italiaanse staatsobligaties, waarbij de evolutie van de rente nauwlettend in de gaten zal worden gehouden. Het noodplan voor de Spaanse banken roept nog altijd heel wat beroering op. Met name Ierland begint zich nu ook te roeren. De Ieren moesten bij het aanvaarden van hun reddingsplan akkoord gaan met strenge besparingsvoorwaarden, terwijl de Spanjaarden er veel genadiger vanaf komen. Inmiddels ligt er nog een ander, origineel voorstel op tafel om de economieën in de Zuid-Europese landen een helpende hand toe te steken. Elke Duitser zou een voucher van 1000 euro krijgen, die alleen maar in Zuid-Europa mag worden besteed. Op die manier zou de economie in de Europese periferie een sterke duw in de rug krijgen.Arseus kondigt de uitgifte aan van obligaties met een looptijd van 5 jaar voor een maximumbedrag van € 225 miljoen met een rente van 4,75% Arseus NV kondigde gisterenavond de uitgifte aan van een openbaar aanbod in België en Luxemburg van niet-achtergestelde obligaties met een looptijd van 5 jaar en met een vervaldatum in 2017 voor een minimumbedrag van € 100 miljoen en een maximumbedrag van € 225 miljoen. De obligaties bieden een vaste jaarlijkse brutorente van 4,75%. Het bruto actuarieel rendement op uitgifteprijs bedraagt 4,325%. De uitgifteprijs is 101,875%. De obligaties zullen een nominale waarde hebben van € 1.000. De inschrijvingsperiode loopt van 15 juni 09:00 uur CET tot en met 25 juni, onder voorbehoud van vervroegde afsluiting. De datum van uitgifte is 2 juli 2012. Er is een aanvraag ingediend om de obligaties te laten noteren op de gereguleerde markt van NYSE Euronext Brussels. De obligaties zijn terugbetaalbaar tegen 100% van de nominale waarde op 2 juli 2017. Arseus NV heeft verder in het kader van de herfinanciering van haar bestaande kredietovereenkomst op 11 juni 2012 een mandaatsbrief ondertekend met KBC Bank, ING België, BNP Paribas Fortis en Commerzbank, waarin de belangrijkste voorwaarden voor een nieuwe kredietovereenkomst zijn overeengekomen. De nieuwe kredietovereenkomst zal een looptijd van 5 jaar hebben en een wentelkrediet van € 300 miljoen verschaffen, verdeeld in twee tranches van elk € 150 miljoen. Het belangrijkste convenant van de nieuwe kredietfaciliteit is een netto financiële schuld/recurrente EBITDA-ratio van maximaal 3,25. De opbrengsten van de obligatie-uitgifte, zoals beschreven in het prospectus van 12 juni 2012, zullen door Arseus worden aangewend om de eerste tranche van € 150 miljoen vervroegd terug te betalen. Beide operaties resulteren in een volledige herfinanciering van Arseus NV waarbij de beoogde diversificatie van de geldbronnen is gerealiseerd. KBC Bank treedt voor deze uitgifte van de obligaties op als global coördinator. KBC Bank, ING België en BNP Paribas Fortis treden op als joint lead managers en joint bookrunners en Belfius Bank als co-lead manager.