Vijf banken, te weten Barclays Plc (BARC), Deutsche Bank AG (DBK), Bank of Nova Scotia, HSBC Holdings Plc (HSBA) en Societe Generale SA (GLE) zouden samengewerkt hebben om de goudprijs de gewenste richting uit te sturen. Metz heeft over de manipulatie een rapport geschreven.

Dat rapport is nog niet verschenen, maar een deel van de inhoud is al uitgelekt. Daaruit blijkt dat het waarschijnlijk is dat de betrokken banken hebben samengewerkt om de goudprijs te sturen. Iedereen zwijgt voorlopig als vermoord over de manipulatie van de goudmarkt, maar de kans is groot dat dit stilzwijgen binnenkort zal doorbroken worden.

Vijf banken, te weten Barclays Plc (BARC), Deutsche Bank AG (DBK), Bank of Nova Scotia, HSBC Holdings Plc (HSBA) en Societe Generale SA (GLE) zouden samengewerkt hebben om de goudprijs de gewenste richting uit te sturen. Metz heeft over de manipulatie een rapport geschreven. Dat rapport is nog niet verschenen, maar een deel van de inhoud is al uitgelekt. Daaruit blijkt dat het waarschijnlijk is dat de betrokken banken hebben samengewerkt om de goudprijs te sturen. Iedereen zwijgt voorlopig als vermoord over de manipulatie van de goudmarkt, maar de kans is groot dat dit stilzwijgen binnenkort zal doorbroken worden.