Gezond kan dergelijke situatie volgens Marc Faber, uitgever van het Gloom, Doom and Boom Report, niet worden genoemd. In plaats van het doorvoeren van de noodzakelijke hervormingen zijn de Verenigde Staten een economie aan het opbouwen die op illusies is gebaseerd.

Koopkracht van het geld zal naar omlaag gaan

Volgens Faber valt moeilijk te voorspellen hoe het allemaal zal aflopen. Hij sluit echter niet uit dat het vroeg of laat gaat mislopen. De Amerikanen drukken geld aan de lopende band, de Europeanen drukken geld en de Chinezen zullen geld gaan drukken.

Iedereen drukt maar geld en uiteindelijk zal de koopkracht van het geld naar omlaag gaan. Faber houdt in de gegeven omstandigheden niet van staatsobligaties, wat begrijpelijk in de oren klinkt, maar eigenlijk ook niet van aandelen. Omdat die minder risicovol zijn dan staatsobligaties geeft hij toch de voordelen aan aandelen.

Gezond kan dergelijke situatie volgens Marc Faber, uitgever van het Gloom, Doom and Boom Report, niet worden genoemd. In plaats van het doorvoeren van de noodzakelijke hervormingen zijn de Verenigde Staten een economie aan het opbouwen die op illusies is gebaseerd. Koopkracht van het geld zal naar omlaag gaanVolgens Faber valt moeilijk te voorspellen hoe het allemaal zal aflopen. Hij sluit echter niet uit dat het vroeg of laat gaat mislopen. De Amerikanen drukken geld aan de lopende band, de Europeanen drukken geld en de Chinezen zullen geld gaan drukken. Iedereen drukt maar geld en uiteindelijk zal de koopkracht van het geld naar omlaag gaan. Faber houdt in de gegeven omstandigheden niet van staatsobligaties, wat begrijpelijk in de oren klinkt, maar eigenlijk ook niet van aandelen. Omdat die minder risicovol zijn dan staatsobligaties geeft hij toch de voordelen aan aandelen.