De politiek van quantative easing is gedoemd om te mislukken omdat hierdoor uiteindelijk niets wordt opgelost. Iedereen probeert te bedelen bij de buren en dat zal onvermijdelijk gevolgen hebben. De kansen op een zware oorlog op de valutamarkten zijn in de afgelopen maanden alleen maar toegenomen.

Volgens Drobny kan het eindspel ingezet worden wanneer Japan ineenstort onder het gewicht van een schuldenberg die langzamerhand ondraaglijk is geworden. Dat eindspel zou kunnen leiden tot oorlogen, in het ergste geval zelfs tot een wereldoorlog.

De politiek van quantative easing is gedoemd om te mislukken omdat hierdoor uiteindelijk niets wordt opgelost. Iedereen probeert te bedelen bij de buren en dat zal onvermijdelijk gevolgen hebben. De kansen op een zware oorlog op de valutamarkten zijn in de afgelopen maanden alleen maar toegenomen. Volgens Drobny kan het eindspel ingezet worden wanneer Japan ineenstort onder het gewicht van een schuldenberg die langzamerhand ondraaglijk is geworden. Dat eindspel zou kunnen leiden tot oorlogen, in het ergste geval zelfs tot een wereldoorlog.