Het bericht was volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen voldoende voor vele speculanten om hun winsten veilig te stellen binnen het oliecomplex. Het aantal speculatieve posities op de futuremarkten was enorm opgelopen in de afgelopen maanden, dus een terugval was quasi onvermijdelijk geworden. De vraag blijft echter waar het nu heen moet met de olieprijs.

Alhoewel enkele overheden stoere taal spreken, denken we dat hun dreigementen voorlopig bij woorden zullen blijven. Daarenboven heeft de VS nog geen uitspraken gedaan. Dat hoeft allerminst te verbazen als u de jongste cijfers van de olievoorraden ziet oplopen. De hoge olieprijs zet een domper op de consumptie aan de pomp. Amerikanen laten hun wagen weer wat meer in de garage staan.

Of de prijs van olie daarom ook snel zal terugvallen, valt volgens Pantelis ook nog te bezien. De situatie op de internationale handelsmarkt blijft krap. Vraag en aanbod blijven (voorlopig) in evenwicht, waardoor een sterke terugval van de prijs niet meteen aan de orde is. Of anders gesteld: iedereen kan vandaag leven met een prijs van 100 dollar per vat ruwe olie.

Het bericht was volgens Nico Pantelis van Slim Beleggen voldoende voor vele speculanten om hun winsten veilig te stellen binnen het oliecomplex. Het aantal speculatieve posities op de futuremarkten was enorm opgelopen in de afgelopen maanden, dus een terugval was quasi onvermijdelijk geworden. De vraag blijft echter waar het nu heen moet met de olieprijs. Alhoewel enkele overheden stoere taal spreken, denken we dat hun dreigementen voorlopig bij woorden zullen blijven. Daarenboven heeft de VS nog geen uitspraken gedaan. Dat hoeft allerminst te verbazen als u de jongste cijfers van de olievoorraden ziet oplopen. De hoge olieprijs zet een domper op de consumptie aan de pomp. Amerikanen laten hun wagen weer wat meer in de garage staan. Of de prijs van olie daarom ook snel zal terugvallen, valt volgens Pantelis ook nog te bezien. De situatie op de internationale handelsmarkt blijft krap. Vraag en aanbod blijven (voorlopig) in evenwicht, waardoor een sterke terugval van de prijs niet meteen aan de orde is. Of anders gesteld: iedereen kan vandaag leven met een prijs van 100 dollar per vat ruwe olie.