Op de obligatiemarkt dreigt de situatie echter helemaal uit de hand te lopen. Kabeltelevisiemaatschappij Numericable slaagde er recent in een junk bond voor een bedrag van 11 miljard dollar succesvol te plaatsen. Het was de grootste junk bond deal uit de geschiedenis.

Ondanks het risico verbonden aan dergelijke leningen moet Numericable maar een coupon van 4,875% betalen, wat in de sector als belachelijk laag ervaren wordt. Ook landen als Brazilië en Maleisië, niet meteen de topemittenten, slagen er momenteel in om obligaties te plaatsen aan 4% of minder.

Op de obligatiemarkt dreigt de situatie echter helemaal uit de hand te lopen. Kabeltelevisiemaatschappij Numericable slaagde er recent in een junk bond voor een bedrag van 11 miljard dollar succesvol te plaatsen. Het was de grootste junk bond deal uit de geschiedenis. Ondanks het risico verbonden aan dergelijke leningen moet Numericable maar een coupon van 4,875% betalen, wat in de sector als belachelijk laag ervaren wordt. Ook landen als Brazilië en Maleisië, niet meteen de topemittenten, slagen er momenteel in om obligaties te plaatsen aan 4% of minder.