Ook in Europa wordt de zwarte piet volgens Durden volgaarne doorgeschoven. De Duitsers blameren de Grieken voor alles wat binnen de eurozone is fout gelopen, de Catalanen proberen de Castilianen de schuld in de schoenen te schuiven van het uit de hand lopen van de Spaanse schulden.

Waar dat uiteindelijk allemaal eindigt, heeft Italië ons geleerd. 25% van de bevolking heeft daar gestemd voor de komiek Beppe Grillo die tegen iedereen zegt 'vaff a' (eerbiedig vertaald: stap het af). Maar uiteindelijk is er één grote zondebok: de bankiers krijgen uiteindelijk de schuld van alles.

Ook in Europa wordt de zwarte piet volgens Durden volgaarne doorgeschoven. De Duitsers blameren de Grieken voor alles wat binnen de eurozone is fout gelopen, de Catalanen proberen de Castilianen de schuld in de schoenen te schuiven van het uit de hand lopen van de Spaanse schulden. Waar dat uiteindelijk allemaal eindigt, heeft Italië ons geleerd. 25% van de bevolking heeft daar gestemd voor de komiek Beppe Grillo die tegen iedereen zegt 'vaff a' (eerbiedig vertaald: stap het af). Maar uiteindelijk is er één grote zondebok: de bankiers krijgen uiteindelijk de schuld van alles.