Het wordt steeds moeilijker om samen te werken en in de praktijk blijkt de financiële crisis van 2008 nog maar een vage herinnering te zijn. Oplossingen voor de opgelopen spanningen op het vlak van handelsverhoudingen en valutakoersen werden niet aangereikt.

De Verenigde Staten slaagden er niet in om andere landen te overtuigen de druk op China te verhogen. In de ogen van de VS manipuleren de Chinezen hun munt en blazen zo de handelsbalans op.

Anderzijds werden de Amerikanen op hun beurt er van beschuldigd de dollarkoers te manipuleren. Door voor meer dan 600 miljard dollar aan staatsobligaties in te kopen, is de koers van de dollar duidelijk verzwakt.

Het wordt steeds moeilijker om samen te werken en in de praktijk blijkt de financiële crisis van 2008 nog maar een vage herinnering te zijn. Oplossingen voor de opgelopen spanningen op het vlak van handelsverhoudingen en valutakoersen werden niet aangereikt. De Verenigde Staten slaagden er niet in om andere landen te overtuigen de druk op China te verhogen. In de ogen van de VS manipuleren de Chinezen hun munt en blazen zo de handelsbalans op. Anderzijds werden de Amerikanen op hun beurt er van beschuldigd de dollarkoers te manipuleren. Door voor meer dan 600 miljard dollar aan staatsobligaties in te kopen, is de koers van de dollar duidelijk verzwakt.