Bijvoorbeeld: uit welk fonds zal de lening komen? Zullen de heidige obligaties nu achtergesteld worden? Is de afgesproken EUR 100 miljard genoeg?

Zal de officiële verhoging van de Spaanse schuld ratingverlagingen met zich meebrengen? En hoe zullen landen zoals Ierland reageren op de schijnbare Spaanse voorkeursbehandeling.? Om nog maar niet te praten over het feit dat dit de groei en competitiveiteitsproblemen van Spanje niet oplost.

Volgend checkpunt zijn de Griekse verkiezingen

Het is volgens Gijsels dus duidelijk dat het hier weer over een stap in een lang proces gaat en niet een finale oplossing. Maar we kunnen ons misschien wel optrekken aan het Chinese spreekwoord: "Iedere reis, ook die van 10.000 mijl begint bij één enkele stap", of nog beter "It is better to light a single candle than to curse the darkness".

Desalniettmin ziet het er niet naar uit dat de volatiliteit en nerveusiteit achter ons liggen. Volgend checkpunt op onze reis zijn de Griekse verkiezingen van volgend week-end. Voorzichtigheid blijft dan ook geboden.

Daarnaast is het belangrijk om vast te stellen dat waanneer de markt terug risico omarmt , de zogenaamde veilige havens heel snel hun waarde verliezen. Niemand heeft gezegd dat het gemakkelijk was...

Bijvoorbeeld: uit welk fonds zal de lening komen? Zullen de heidige obligaties nu achtergesteld worden? Is de afgesproken EUR 100 miljard genoeg? Zal de officiële verhoging van de Spaanse schuld ratingverlagingen met zich meebrengen? En hoe zullen landen zoals Ierland reageren op de schijnbare Spaanse voorkeursbehandeling.? Om nog maar niet te praten over het feit dat dit de groei en competitiveiteitsproblemen van Spanje niet oplost. Volgend checkpunt zijn de Griekse verkiezingen Het is volgens Gijsels dus duidelijk dat het hier weer over een stap in een lang proces gaat en niet een finale oplossing. Maar we kunnen ons misschien wel optrekken aan het Chinese spreekwoord: "Iedere reis, ook die van 10.000 mijl begint bij één enkele stap", of nog beter "It is better to light a single candle than to curse the darkness". Desalniettmin ziet het er niet naar uit dat de volatiliteit en nerveusiteit achter ons liggen. Volgend checkpunt op onze reis zijn de Griekse verkiezingen van volgend week-end. Voorzichtigheid blijft dan ook geboden. Daarnaast is het belangrijk om vast te stellen dat waanneer de markt terug risico omarmt , de zogenaamde veilige havens heel snel hun waarde verliezen. Niemand heeft gezegd dat het gemakkelijk was...