Maar Libië produceert volgens Royal Bank of Scotland al bijna 4 maanden geen olie meer terwijl de olieprijzen (Brent en WTI) intussen meer dan 15 dollar onder de hoogtepunten van eerder dit jaar noteert.

De maatregel om een deel van de voorraden op de markten te brengen kan dan ook niet los worden gezien van de beslissing van de OPEC begin vorige maand om de productiequota ongewijzigd te laten.

Voor de vergadering van de OPEC-leden had het IEA opgeroepen tot een productieverhoging.

Met het aanspreken van de strategische reserves van de IEA-leden wordt het aanbod volgens Royal Bank of Scotland nu toch verhoogd.

Maar Libië produceert volgens Royal Bank of Scotland al bijna 4 maanden geen olie meer terwijl de olieprijzen (Brent en WTI) intussen meer dan 15 dollar onder de hoogtepunten van eerder dit jaar noteert. De maatregel om een deel van de voorraden op de markten te brengen kan dan ook niet los worden gezien van de beslissing van de OPEC begin vorige maand om de productiequota ongewijzigd te laten. Voor de vergadering van de OPEC-leden had het IEA opgeroepen tot een productieverhoging. Met het aanspreken van de strategische reserves van de IEA-leden wordt het aanbod volgens Royal Bank of Scotland nu toch verhoogd.