De omzet, die gerealiseerd werd door de verkoop van tijdelijke brachytherapeutische uitrustingen (i.e. Co-60 en Ir-192 'afterloaders'), oftalmische plaatjes en radiotherapeutische I-125 permanente brachytherapeutische implantaten, steeg met 113 % in vergelijking met dezelfde periode in 2008.

Inkomsten die werden gegenereerd door het Russische project, goed voor iets minder dan 15 % van de totale omzet, hebben ook bijgedragen tot de algemene groei.

Er wordt verwacht dat deze belangrijke ontwikkeling de resultaten van de groep de komende jaren positief zal blijven beïnvloeden.

Zodra de productie in Rusland opgestart wordt, zal IBt Bebig voordeel halen uit royalty's die gegenereerd worden door NanoBrachyTech, de gemeenschappelijke onderneming die samen met Rusnano, het Russische Staatsfonds, werd opgezet en waarin IBt Bebig een aandeel van 15 % heeft.

Deze resultaten geven duidelijk de veerkracht weer van de activiteiten van de groep in een globaal gezien erg uitdagende omgeving. De verschillende productielijnen, activiteiten of grondgebieden hebben allemaal bijgedragen tot de gerealiseerde groei.

Deze recordresultaten tonen ook duidelijk de succesvolle ommekeer van de groep aan, na een strategische zet die eind 2007 werd geïnitieerd.

Vandaag de dag bezet IBt Bebig een sleutelpositie in het brachytherapiesegment op de markt van de kankerbehandeling door bestraling, met een sterk en heel evenwichtig productaanbod.

Vooruitzichten:

Op basis van de uitstekende resultaten die tot nu toe dit jaar werden gerealiseerd en haar meest recente successen, bevestigt de groep dat ze ook tijdens de tweede helft van 2009 heel goede resultaten verwacht te behalen. Alle rendabele lijnen zouden een recordniveau moeten bereiken.

Daarom herziet de groep zijn leidraad voor de resultaten van het volledige jaar aanzienlijk opwaarts. Er wordt nu verwacht dat de omzet met 80 à 85 % zal groeien in vergelijking met 2008 en dat de EBIT-marge (uitgedrukt in % van de verkoop) 15 % zal bereiken voor boekjaar 2009.

IBt Bebig kijkt met optimisme uit naar zijn toekomstige ontwikkeling en groei en streeft ernaar de komende kwartalen zowel organisch als extern te blijven groeien.

De omzet, die gerealiseerd werd door de verkoop van tijdelijke brachytherapeutische uitrustingen (i.e. Co-60 en Ir-192 'afterloaders'), oftalmische plaatjes en radiotherapeutische I-125 permanente brachytherapeutische implantaten, steeg met 113 % in vergelijking met dezelfde periode in 2008. Inkomsten die werden gegenereerd door het Russische project, goed voor iets minder dan 15 % van de totale omzet, hebben ook bijgedragen tot de algemene groei. Er wordt verwacht dat deze belangrijke ontwikkeling de resultaten van de groep de komende jaren positief zal blijven beïnvloeden. Zodra de productie in Rusland opgestart wordt, zal IBt Bebig voordeel halen uit royalty's die gegenereerd worden door NanoBrachyTech, de gemeenschappelijke onderneming die samen met Rusnano, het Russische Staatsfonds, werd opgezet en waarin IBt Bebig een aandeel van 15 % heeft. Deze resultaten geven duidelijk de veerkracht weer van de activiteiten van de groep in een globaal gezien erg uitdagende omgeving. De verschillende productielijnen, activiteiten of grondgebieden hebben allemaal bijgedragen tot de gerealiseerde groei. Deze recordresultaten tonen ook duidelijk de succesvolle ommekeer van de groep aan, na een strategische zet die eind 2007 werd geïnitieerd. Vandaag de dag bezet IBt Bebig een sleutelpositie in het brachytherapiesegment op de markt van de kankerbehandeling door bestraling, met een sterk en heel evenwichtig productaanbod. Vooruitzichten: Op basis van de uitstekende resultaten die tot nu toe dit jaar werden gerealiseerd en haar meest recente successen, bevestigt de groep dat ze ook tijdens de tweede helft van 2009 heel goede resultaten verwacht te behalen. Alle rendabele lijnen zouden een recordniveau moeten bereiken. Daarom herziet de groep zijn leidraad voor de resultaten van het volledige jaar aanzienlijk opwaarts. Er wordt nu verwacht dat de omzet met 80 à 85 % zal groeien in vergelijking met 2008 en dat de EBIT-marge (uitgedrukt in % van de verkoop) 15 % zal bereiken voor boekjaar 2009. IBt Bebig kijkt met optimisme uit naar zijn toekomstige ontwikkeling en groei en streeft ernaar de komende kwartalen zowel organisch als extern te blijven groeien.