Deze recordresultaten uit het eerste halfjaar voor de IBt Bebig groep geven duidelijk de veerkracht weer van de activiteiten van de groep in een - globaal gezien - erg uitdagende omgeving.

Deze resultaten tonen ook duidelijk de succesvolle ommekeer van de groep aan, na een strategische zet die eind 2007 geïnitieerd werd: vandaag de dag bezet IBt Bebig een sleutelpositie in het brachytherapiesegment van de markt van de "kankerbehandeling door bestraling", met een zeer evenwichtig aanbod van producten en de sterke ambitie om zowel organisch als extern te blijven groeien.

Hoewel de groei die in dit eerste halfjaar geregistreerd werd, niet lineair geëxtrapoleerd kan worden naar het hele jaar 2009, verwacht de groep ook een sterk tweede halfjaar in 2009. Bijgevolg herziet de onderneming zijn leidraad voor de resultaten van het volledige jaar 2009 beduidend opwaarts. Dit gebeurt als volgt:

(1) Er wordt nu verwacht dat de omzet met 75 à 80 % zal groeien, in plaats van de leidraad van 55 à 65 % die voorzien was op het moment van de publicatie van de Q1-resultaten,

(2) er wordt ook voorspeld dat de EBIT marge (uitgedrukt is in % van de verkoop) 12 % zal bereiken, en

(3) dat de nettowinst 4 miljoen EUR zal overtreffen in FY 2009.

Deze recordresultaten uit het eerste halfjaar voor de IBt Bebig groep geven duidelijk de veerkracht weer van de activiteiten van de groep in een - globaal gezien - erg uitdagende omgeving. Deze resultaten tonen ook duidelijk de succesvolle ommekeer van de groep aan, na een strategische zet die eind 2007 geïnitieerd werd: vandaag de dag bezet IBt Bebig een sleutelpositie in het brachytherapiesegment van de markt van de "kankerbehandeling door bestraling", met een zeer evenwichtig aanbod van producten en de sterke ambitie om zowel organisch als extern te blijven groeien. Hoewel de groei die in dit eerste halfjaar geregistreerd werd, niet lineair geëxtrapoleerd kan worden naar het hele jaar 2009, verwacht de groep ook een sterk tweede halfjaar in 2009. Bijgevolg herziet de onderneming zijn leidraad voor de resultaten van het volledige jaar 2009 beduidend opwaarts. Dit gebeurt als volgt: (1) Er wordt nu verwacht dat de omzet met 75 à 80 % zal groeien, in plaats van de leidraad van 55 à 65 % die voorzien was op het moment van de publicatie van de Q1-resultaten, (2) er wordt ook voorspeld dat de EBIT marge (uitgedrukt is in % van de verkoop) 12 % zal bereiken, en (3) dat de nettowinst 4 miljoen EUR zal overtreffen in FY 2009.