De bedoeling van deze besprekingen is om tot een conclusie te komen tegen het einde van het eerste semester van 2010.

Als de besprekingen geen resultaat zouden opleveren, zou de lening van 2 miljoen US$ op de vervaldag terugbetaald worden aan IBt Bebig, namelijk op 30 juni 2010.

Als de onderhandelingen tot een fusie van de twee groepen zouden leiden, zou de gecombineerde entiteit resulteren in een werkelijk globale wereldspeler in deze markt, met een bijzondere focus en toewijding voor de behandeling van kanker door brachytherapie en met een omzet van ruim 45 miljoen euro (60 miljoen US$).

Core Oncology en IBt Bebig vullen elkaar momenteel perfect aan in termen van marktdekking, aangezien Core Oncology zich op de Noord-Amerikaanse markt richt, terwijl IBt Bebig geen directe aanwezigheid heeft in de VS.

"Er zijn nu al een tijdje diepgaande besprekingen aan de gang. Het is best mogelijk dat deze over enkele weken of maanden tot een realisatie komen, maar het is ook mogelijk dat dit er nooit van komt. Het hangt sterk af van de wederzijdse tevredenheid bij de onderhandeling over een aantal elementen. Het resultaat is in deze fase nog onzeker", zei Francois Blondel, Chief Executive Officer van IBt Bebig. "Maar rekening houdend met het feit dat er deze week een verplicht overnamebod zal starten op alle IBT aandelen, vonden we het belangrijk dat onze aandeelhouders begrijpen welk strategisch doel we nastreven en dat ze weten hoe ver we staan met de besprekingen".

De bedoeling van deze besprekingen is om tot een conclusie te komen tegen het einde van het eerste semester van 2010. Als de besprekingen geen resultaat zouden opleveren, zou de lening van 2 miljoen US$ op de vervaldag terugbetaald worden aan IBt Bebig, namelijk op 30 juni 2010. Als de onderhandelingen tot een fusie van de twee groepen zouden leiden, zou de gecombineerde entiteit resulteren in een werkelijk globale wereldspeler in deze markt, met een bijzondere focus en toewijding voor de behandeling van kanker door brachytherapie en met een omzet van ruim 45 miljoen euro (60 miljoen US$). Core Oncology en IBt Bebig vullen elkaar momenteel perfect aan in termen van marktdekking, aangezien Core Oncology zich op de Noord-Amerikaanse markt richt, terwijl IBt Bebig geen directe aanwezigheid heeft in de VS. "Er zijn nu al een tijdje diepgaande besprekingen aan de gang. Het is best mogelijk dat deze over enkele weken of maanden tot een realisatie komen, maar het is ook mogelijk dat dit er nooit van komt. Het hangt sterk af van de wederzijdse tevredenheid bij de onderhandeling over een aantal elementen. Het resultaat is in deze fase nog onzeker", zei Francois Blondel, Chief Executive Officer van IBt Bebig. "Maar rekening houdend met het feit dat er deze week een verplicht overnamebod zal starten op alle IBT aandelen, vonden we het belangrijk dat onze aandeelhouders begrijpen welk strategisch doel we nastreven en dat ze weten hoe ver we staan met de besprekingen".