IBM kwam met resultaten die de verwachtingen ruimschoots overtroffen en verhoogde bovendien de guidance ondanks een duidelijke vertraging in de technologiesector.

Die vertraging was ook duidelijk merkbaar in de cijfers van Intel, hoewel die niet echt tegenvielen. IBM noteert op de cijfers in de nabeurshandel duidelijk hoger, de koers van Intel blijft dicht bij huis.

Amerikaanse macro-economische cijfers vallen tegen

De meeste Amerikaanse macro-economische cijfers waren volgens Royal Bank of Scotland opnieuw ontgoochelend. De week werd slecht ingezet met een ISM index van de verwerkende industrie die voor het eerst sinds juli 2009 onder de grens van 50 uitkwam. Later op de week viel ook de ISM-index van de dienstensector sterker dan verwacht terug.

Het arbeidsmarktrapport viel eveneens tegen. Er kwamen vorige maand slechts 80.000 nieuwe banen bij terwijl vooral op een

toename met 100.000 werd gehoopt.

Het was al de vierde maand op rij dat de banen creatie ontgoochelde. De impact van de tegenvallende cijfers op de financiële markten bleef al met al beperkt omdat verschillende marktpartijen speculeren op bijkomende monetaire steunacties.

Zoals verwacht liet de Europese Centrale Bank (ECB) de basisrente met 25 basispunten zakken naar 0,75 procent, het laagste tarief sinds het ontstaan van de ECB. Opmerkelijker was de daling van de depositorente (de vergoeding die commerciële banken ontvangen om het geld bij de ECB te parkeren) met 25 basispunten naar 0 procent.

De Bank of England liet de rente onveranderd op 0,5 procent maar verhoogde wel het inkoopprogramma voor schuldpapier met 50 miljard pond.

IBM kwam met resultaten die de verwachtingen ruimschoots overtroffen en verhoogde bovendien de guidance ondanks een duidelijke vertraging in de technologiesector. Die vertraging was ook duidelijk merkbaar in de cijfers van Intel, hoewel die niet echt tegenvielen. IBM noteert op de cijfers in de nabeurshandel duidelijk hoger, de koers van Intel blijft dicht bij huis. Amerikaanse macro-economische cijfers vallen tegen De meeste Amerikaanse macro-economische cijfers waren volgens Royal Bank of Scotland opnieuw ontgoochelend. De week werd slecht ingezet met een ISM index van de verwerkende industrie die voor het eerst sinds juli 2009 onder de grens van 50 uitkwam. Later op de week viel ook de ISM-index van de dienstensector sterker dan verwacht terug. Het arbeidsmarktrapport viel eveneens tegen. Er kwamen vorige maand slechts 80.000 nieuwe banen bij terwijl vooral op een toename met 100.000 werd gehoopt. Het was al de vierde maand op rij dat de banen creatie ontgoochelde. De impact van de tegenvallende cijfers op de financiële markten bleef al met al beperkt omdat verschillende marktpartijen speculeren op bijkomende monetaire steunacties. Zoals verwacht liet de Europese Centrale Bank (ECB) de basisrente met 25 basispunten zakken naar 0,75 procent, het laagste tarief sinds het ontstaan van de ECB. Opmerkelijker was de daling van de depositorente (de vergoeding die commerciële banken ontvangen om het geld bij de ECB te parkeren) met 25 basispunten naar 0 procent. De Bank of England liet de rente onveranderd op 0,5 procent maar verhoogde wel het inkoopprogramma voor schuldpapier met 50 miljard pond.