We zijn nu enkele jaren verder en de vijf vermelde landen lijken de grote beloften op geen enkel moment te hebben kunnen invullen. Enkele grote Amerikaanse bedrijven, waaronder Cisco, rapporteerden al eerder dat ze werden geconfronteerd met een terugval in de omzet in de BRICS-landen.

Nochtans hadden ze stuk voor stuk zwaar geïnvesteerd in deze landen. Ook het rijtje kunnen we nu ook IBM toevoegen, dat bij de publicatie van de kwartaalcijfers meldde dat de omzet in Brazilië, Rusland, China, India en Zuid-Afrika samen met 11% is gedaald. Het sprookje van de groeilanden heeft dus niet zo lang geduurd.

We zijn nu enkele jaren verder en de vijf vermelde landen lijken de grote beloften op geen enkel moment te hebben kunnen invullen. Enkele grote Amerikaanse bedrijven, waaronder Cisco, rapporteerden al eerder dat ze werden geconfronteerd met een terugval in de omzet in de BRICS-landen. Nochtans hadden ze stuk voor stuk zwaar geïnvesteerd in deze landen. Ook het rijtje kunnen we nu ook IBM toevoegen, dat bij de publicatie van de kwartaalcijfers meldde dat de omzet in Brazilië, Rusland, China, India en Zuid-Afrika samen met 11% is gedaald. Het sprookje van de groeilanden heeft dus niet zo lang geduurd.