IBM profiteert daarmee nog altijd van zijn herpositionering in software sinds begin deze eeuw, wat hogere marges heeft opgeleverd. Big Blue - IBM - zag in het afgelopen kwartaal zijn nettowinst met 5,9% stijgen tot 3,9 miljard USD ondanks een daling van de omzet met 3% tot 25,8 miljard USD. Deze daling is vooral te wijten aan een sterkere dollar. Aan constante wisselkoersen steeg de omzet immers met 1%.

Per aandeel stijgt de winst zelfs met 13,5% tot 3,51 USD. Dit is merkelijk beter dan de verwachting van 3,43 USD en dit dankzij het agressieve inkoopprogramma van eigen aandelen. De grootste leverancier van IT-diensten heeft na deze goede kwartaalresultaten zijn verwachtingen voor het hele jaar opgetrokken. IBM mikt op een winst per aandeel (wpa) van niet minder dan 15,10 USD (voordien 15 USD). Analisten hadden een neerwaartse bijstelling van de jaarwinst verwacht. De groep, die sinds kort niemand minder dan Warren Buffett onder zijn grootste aandeelhouders kan rekenen, verwacht tegen 2015 een wpa van minstens 20 USD.

Het aandeel steeg nabeurs bijna 3%.

Cédric Boitte

www.accioz.be

IBM profiteert daarmee nog altijd van zijn herpositionering in software sinds begin deze eeuw, wat hogere marges heeft opgeleverd. Big Blue - IBM - zag in het afgelopen kwartaal zijn nettowinst met 5,9% stijgen tot 3,9 miljard USD ondanks een daling van de omzet met 3% tot 25,8 miljard USD. Deze daling is vooral te wijten aan een sterkere dollar. Aan constante wisselkoersen steeg de omzet immers met 1%.Per aandeel stijgt de winst zelfs met 13,5% tot 3,51 USD. Dit is merkelijk beter dan de verwachting van 3,43 USD en dit dankzij het agressieve inkoopprogramma van eigen aandelen. De grootste leverancier van IT-diensten heeft na deze goede kwartaalresultaten zijn verwachtingen voor het hele jaar opgetrokken. IBM mikt op een winst per aandeel (wpa) van niet minder dan 15,10 USD (voordien 15 USD). Analisten hadden een neerwaartse bijstelling van de jaarwinst verwacht. De groep, die sinds kort niemand minder dan Warren Buffett onder zijn grootste aandeelhouders kan rekenen, verwacht tegen 2015 een wpa van minstens 20 USD.Het aandeel steeg nabeurs bijna 3%.Cédric Boittewww.accioz.be