Het bedrijf gaf nogmaals aan in staat te zijn meer geld te kunnen verdienen in een onzekere economische omgeving. De resultaten waren beter dan verwacht en de winstgroei was sterker dan de groei bij de afzonderlijke divisies.

Bovendien verhoogde IBM de prognoses voor het vierde kwartaal lichtjes, zoals trouwens bij de laatste rapporteringen steeds het geval was gweest. De omzet steeg over de verslagperiode met 3%, de nettowinst met 12%.

De beleggers vrezen echter dat IBM na acht jaar op rij hogere winsten te hebben laten optekenen steeds meer kans loopt om een foute stap te zetten. Het wordt steeds moeilijker om te groeien voor een bedrijf dat zo groot als IBM is geworden.

Het bedrijf gaf nogmaals aan in staat te zijn meer geld te kunnen verdienen in een onzekere economische omgeving. De resultaten waren beter dan verwacht en de winstgroei was sterker dan de groei bij de afzonderlijke divisies. Bovendien verhoogde IBM de prognoses voor het vierde kwartaal lichtjes, zoals trouwens bij de laatste rapporteringen steeds het geval was gweest. De omzet steeg over de verslagperiode met 3%, de nettowinst met 12%. De beleggers vrezen echter dat IBM na acht jaar op rij hogere winsten te hebben laten optekenen steeds meer kans loopt om een foute stap te zetten. Het wordt steeds moeilijker om te groeien voor een bedrijf dat zo groot als IBM is geworden.