Opvallend gegeven is dat dit op de eerste plaats te danken is aan groei buiten de klassieke markten, meer bepaald op de emerging markets.

De omzet in in Brazilië, India, Rusland en China steeg op kwartaalbasis met 7%, of met 12% wanneer er rekening wordt gehouden met valutakoersverhoudingen.

Brian Marshall, analist bij ISI Group, gelooft dat het sentiment wat betreft technologieinvesteringen aan het verbeteren is.

Hij baseert zich daarvoor op het gegeven dat zowat elk onderdeel van IBM beter dan verwacht presteerde. Uiteindelijk verdiende het bedrijf over het voorbije kwartaal 5,39 dollar per aandeel, waar de analisten op maar 5,25 dollar hadden gerekend.

Opvallend gegeven is dat dit op de eerste plaats te danken is aan groei buiten de klassieke markten, meer bepaald op de emerging markets. De omzet in in Brazilië, India, Rusland en China steeg op kwartaalbasis met 7%, of met 12% wanneer er rekening wordt gehouden met valutakoersverhoudingen. Brian Marshall, analist bij ISI Group, gelooft dat het sentiment wat betreft technologieinvesteringen aan het verbeteren is. Hij baseert zich daarvoor op het gegeven dat zowat elk onderdeel van IBM beter dan verwacht presteerde. Uiteindelijk verdiende het bedrijf over het voorbije kwartaal 5,39 dollar per aandeel, waar de analisten op maar 5,25 dollar hadden gerekend.