In de eerste negen maanden van dit jaar boekte IBA een omzet van 180,1 miljoen euro of 14% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei is licht versneld tegenover de eerste jaarhelft, toen de omzet 12,9% hoger uitkwam dan in dezelfde periode in 2011. De groep profiteert van een goed resultaat in de divisie apparatuur (omzet +17,8%) dankzij sterke verkoopcijfers van protontherapie- en dosimetrie-apparatuur.

Wat betreft de winstcijfers hield IBA het op een bescheiden indicatie dat het recurrente operationele resultaat gunstig evolueert tegenover vorig jaar. In de zomer gaf de groep nog aan dat de operationele marge in de komende kwartalen fors hoger zou liggen dan vorig jaar. Bovendien moest IBA een uitzonderlijk verlies slikken van 5 miljoen euro op de niet-afgestoten activiteiten van IBA Molecular. Dit zal het nettoresultaat in de tweede jaarhelft ongetwijfeld in het rood doen eindigen. IBA sloot de eerste jaarhelft ook al af met verlies.

De komende jaren denkt de groep een jaarlijkse groei van 5 tot 10% te kunnen realiseren. Tegelijkertijd zou de operationele winstgevendheid verbeteren tot 10% in 2015. Deze vooruitzichten kunnen beleggers vandaag echter niet bekoren. De daling van het aandeel wordt vandaag nog versterkt door een nota van de analisten van KBC Securities. Zij hebben hun advies verlaagd van "kopen" naar "opbouwen".

In de eerste negen maanden van dit jaar boekte IBA een omzet van 180,1 miljoen euro of 14% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzetgroei is licht versneld tegenover de eerste jaarhelft, toen de omzet 12,9% hoger uitkwam dan in dezelfde periode in 2011. De groep profiteert van een goed resultaat in de divisie apparatuur (omzet +17,8%) dankzij sterke verkoopcijfers van protontherapie- en dosimetrie-apparatuur.Wat betreft de winstcijfers hield IBA het op een bescheiden indicatie dat het recurrente operationele resultaat gunstig evolueert tegenover vorig jaar. In de zomer gaf de groep nog aan dat de operationele marge in de komende kwartalen fors hoger zou liggen dan vorig jaar. Bovendien moest IBA een uitzonderlijk verlies slikken van 5 miljoen euro op de niet-afgestoten activiteiten van IBA Molecular. Dit zal het nettoresultaat in de tweede jaarhelft ongetwijfeld in het rood doen eindigen. IBA sloot de eerste jaarhelft ook al af met verlies.De komende jaren denkt de groep een jaarlijkse groei van 5 tot 10% te kunnen realiseren. Tegelijkertijd zou de operationele winstgevendheid verbeteren tot 10% in 2015. Deze vooruitzichten kunnen beleggers vandaag echter niet bekoren. De daling van het aandeel wordt vandaag nog versterkt door een nota van de analisten van KBC Securities. Zij hebben hun advies verlaagd van "kopen" naar "opbouwen".