Dit protontherapiecentrum zal vier behandelkamers tellen -- 3 gantry's (isocentrische roterende frames) en een kamer met een vaste stralenbundel -- met de nieuwste opties voor de positionering van de patiënt en de universele nozzletechnologie van IBA, met de laatste Pencil Beam Scanning.

IBA is het eerste bedrijf met een protontherapiesysteem op basis van een cyclotron dat midden december de goedkeuring kreeg van de FDA voor Pencil Beam Scanning.

De relatie zal ook een service en maintenance akkoord op lange termijn omvatten. De hele opbouw zal ongeveer drie jaar duren. Verwacht wordt dat de eerste patiënt in 2012 een behandeling zal kunnen krijgen.

Dit protontherapiecentrum zal vier behandelkamers tellen -- 3 gantry's (isocentrische roterende frames) en een kamer met een vaste stralenbundel -- met de nieuwste opties voor de positionering van de patiënt en de universele nozzletechnologie van IBA, met de laatste Pencil Beam Scanning. IBA is het eerste bedrijf met een protontherapiesysteem op basis van een cyclotron dat midden december de goedkeuring kreeg van de FDA voor Pencil Beam Scanning. De relatie zal ook een service en maintenance akkoord op lange termijn omvatten. De hele opbouw zal ongeveer drie jaar duren. Verwacht wordt dat de eerste patiënt in 2012 een behandeling zal kunnen krijgen.