IBA en BV Cyclotron breiden partnership uit

IBA en BV Cyclotron, gevestigd in Amsterdam, meldden vandaag dat ze een nieuw partnerschapakkoord tekenden voor de productie en distributie van 18F-gelabelde (Fluorine-18) radiofarmaceutica voor Positron Emissie Tomografie (PET).

Dit partnerschap volgt op twee akkoorden die IBA en BVC in 2007 en in 2008 sloten voor de productie en distributie van Iodine-124 en Zirconium-89.

Met dit nieuw akkoord wordt IBA de exclusieve verdeler van 18F-FDG (Fluorodeoxyglucose) en andere 18F-gelabelde stoffen, die BVC in Amsterdam vanaf 1 januari 2010 zal produceren.

Door de toevoeging van de productiesite in Amsterdam telt IBA’s wereldwijd netwerk voor de productie en distributie van PET-radiofarmaceutica 53 vestigingen.

Beide bedrijven zetten zich sterk in voor de toekomst van de nucleaire geneeskunde; met de levering van 18F-FDG aan centra voor medische beeldvorming, – die de stof grotendeels gebruiken voor het onderzoek van tumorweefsel -, en met de ontwikkeling van nieuwe PET-radiofarmaceutica voor oncologie, neurologie (zoals voor Alzheimer) en cardiologie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content