Ingrid Daerden (Cofinimmo): "De Brusselse kantorenmarkt stabiliseert, maar de leegstand blijft groot. Zo kan kort samengevat de situatie op dit deel van de markt omschreven worden. De markt blijft vrij moeilijk, zoals blijkt uit de 12% leegstand bij onze Brusselse kantorenportefeuille. Die leegstand stijgt niet meer, maar daalt anderzijds ook niet. Dat maakt dat het moeilijk is om nieuwe huurders aan te trekken, er moeten meer toegevingen worden gedaan. "

Daerden ziet de markt stabiliseren, maar met een grote leegstand. In totaal staat er in Brussel zo'n 1,50 miljoen m² aan kantoorruimte leeg. De andere segmenten van de markt doen het echter goed. Daerden: "De rusthuizen doen het heel goed, de waarderingen zijn dan ook gestegen en de bezettingsgraad bedraagt 100%. Hetzelfde geldt trouwens voor onze café's, die het ook heel goed doen. We arbitreren regelmatig onze totale portefeuille, waarbij we gebouwen die we geen toegevoegde waarde meer kunnen bieden verkocht worden. De opbrengst wordt vervolgens in rusthuizen geïnvesteerd."

Ingrid Daerden (Cofinimmo): "De Brusselse kantorenmarkt stabiliseert, maar de leegstand blijft groot. Zo kan kort samengevat de situatie op dit deel van de markt omschreven worden. De markt blijft vrij moeilijk, zoals blijkt uit de 12% leegstand bij onze Brusselse kantorenportefeuille. Die leegstand stijgt niet meer, maar daalt anderzijds ook niet. Dat maakt dat het moeilijk is om nieuwe huurders aan te trekken, er moeten meer toegevingen worden gedaan. " Daerden ziet de markt stabiliseren, maar met een grote leegstand. In totaal staat er in Brussel zo'n 1,50 miljoen m² aan kantoorruimte leeg. De andere segmenten van de markt doen het echter goed. Daerden: "De rusthuizen doen het heel goed, de waarderingen zijn dan ook gestegen en de bezettingsgraad bedraagt 100%. Hetzelfde geldt trouwens voor onze café's, die het ook heel goed doen. We arbitreren regelmatig onze totale portefeuille, waarbij we gebouwen die we geen toegevoegde waarde meer kunnen bieden verkocht worden. De opbrengst wordt vervolgens in rusthuizen geïnvesteerd."