De belegers verkochten hun obligaties vooruitlopend op een mogelijke renteverhoging, terwijl dat eigenlijk de normaalste zaak ter wereld zou moeten zijn.

Hogere rentevoeten geven aan dat het vertrouwen in de economie opnieuw toeneemt. Paulsen legt daarbij de grens ergens rond 6%, een rentevoet die normaliter op een stevige economie mag worden geplakt. Dat betekent dat er vanaf de huidige niveaus nog ruimte is voor een stijging met 350 basispunten.

De Amerikaanse centrale heeft met andere woorden nog voldoende ruimte om de rente verder te verhogen. Uiteindelijk draait volgens Paulsen alles om verrouwen en dat vertrouwen kan de rente doen stijgen maar ook doen dalen. De boodschap luidt echter dat we ons geen zorgen moeten maken over de stijging van de rente.

De belegers verkochten hun obligaties vooruitlopend op een mogelijke renteverhoging, terwijl dat eigenlijk de normaalste zaak ter wereld zou moeten zijn. Hogere rentevoeten geven aan dat het vertrouwen in de economie opnieuw toeneemt. Paulsen legt daarbij de grens ergens rond 6%, een rentevoet die normaliter op een stevige economie mag worden geplakt. Dat betekent dat er vanaf de huidige niveaus nog ruimte is voor een stijging met 350 basispunten. De Amerikaanse centrale heeft met andere woorden nog voldoende ruimte om de rente verder te verhogen. Uiteindelijk draait volgens Paulsen alles om verrouwen en dat vertrouwen kan de rente doen stijgen maar ook doen dalen. De boodschap luidt echter dat we ons geen zorgen moeten maken over de stijging van de rente.