Dat Hypo Real Estate bij de 'gebuisden' zit, hoeft niet echt te verbazen. De bank raakte tijdens de kredietcrisis in moeilijkheden en werd door de staat overgenomen. Het bericht van het falen was afkomstig van twee personen die doorgaans goed ingelicht zijn.

Andreas Plaesier, bankenanalist bij M.M. Warburg in Hamburg, merkte op dat de Duitse overheid Hypo Real Estate niet zal laten failliet gaan.

Het Duitse overheidsfonds Soffin heeft al 7,87 miljard euro in de bank geïnvesteerd en dat bedrag zal mogelijk worden opgetrokken tot 10 miljard. Hypo Real Estate zal niet voor 2012 opnieuw winstgevend worden.

Dat Hypo Real Estate bij de 'gebuisden' zit, hoeft niet echt te verbazen. De bank raakte tijdens de kredietcrisis in moeilijkheden en werd door de staat overgenomen. Het bericht van het falen was afkomstig van twee personen die doorgaans goed ingelicht zijn. Andreas Plaesier, bankenanalist bij M.M. Warburg in Hamburg, merkte op dat de Duitse overheid Hypo Real Estate niet zal laten failliet gaan. Het Duitse overheidsfonds Soffin heeft al 7,87 miljard euro in de bank geïnvesteerd en dat bedrag zal mogelijk worden opgetrokken tot 10 miljard. Hypo Real Estate zal niet voor 2012 opnieuw winstgevend worden.