De inflatie in Zimbabwe bereikte in juli van vorig jaar 231 miljoen procent, wat overigens het laatste inflatiecijfer was dat door de overheid in Harare officieel werd gepubliceerd. Faber is er 100% zeker van dat ook de Verenigde Staten met hyperinflatie gaan mogen kennismaken.

De kern van het probleem is dat de Amerikaans staatsschuld zo snel oploopt dat de FED wel gedwongen zal worden om de kat uit de boom te kijken wanneer de inflatie aantrekt.

Bij de Federal Reserve Bank of Philadelphia waarschuwde president Charles Plosser op 21 mei voor inflatiegevaar volgend jaar. De FED wil de inflatie in een vork van 1,70% tot 2% houden, maar Plosser houdt voor 2011 toch al rekening met 2,50%.

Volgens Faber zal de FED gedwongen worden om de rente jarenlang rond het nulpunt te houden, simpelweg omdat de VS-economie met zo'n zware recessie wordt geconfronteerd. Hij ziet de werkloosheid tot 9% of zelfs hoger oplopen.

De inflatie in Zimbabwe bereikte in juli van vorig jaar 231 miljoen procent, wat overigens het laatste inflatiecijfer was dat door de overheid in Harare officieel werd gepubliceerd. Faber is er 100% zeker van dat ook de Verenigde Staten met hyperinflatie gaan mogen kennismaken. De kern van het probleem is dat de Amerikaans staatsschuld zo snel oploopt dat de FED wel gedwongen zal worden om de kat uit de boom te kijken wanneer de inflatie aantrekt. Bij de Federal Reserve Bank of Philadelphia waarschuwde president Charles Plosser op 21 mei voor inflatiegevaar volgend jaar. De FED wil de inflatie in een vork van 1,70% tot 2% houden, maar Plosser houdt voor 2011 toch al rekening met 2,50%. Volgens Faber zal de FED gedwongen worden om de rente jarenlang rond het nulpunt te houden, simpelweg omdat de VS-economie met zo'n zware recessie wordt geconfronteerd. Hij ziet de werkloosheid tot 9% of zelfs hoger oplopen.