Tijdig ingrijpen is nochtans noodzakelijk, want er staan barre economische tijden voor de deur. Een recessie blijkt nog moelijk te vermijden.

Huw Phill (Goldman Sachs AM): "Twee zaken moeten in de eurozone worden geregeld: rijke landen moeten een deel van de schulden overnemen van lidstaten die niet al hun schulden meer kunnen aflossen en om herhaling te voorkomen moeten lidstaten een deel van hun soevereiniteit op begrotingsvlak opgeven. In de tussentijd is Europa op weg naar een 'verloren decennium'. Als de groei van vóór de crisis had doorgezet was de economie van de eurozone nu ruim 7% groter geweest. En de achterstand groeit verder. Komend jaar verwacht Goldman Sachs een krimp van 0,8% voor de eurozone, wat daarna komt valt moeilijk te voorspellen."

Tijdig ingrijpen is nochtans noodzakelijk, want er staan barre economische tijden voor de deur. Een recessie blijkt nog moelijk te vermijden. Huw Phill (Goldman Sachs AM): "Twee zaken moeten in de eurozone worden geregeld: rijke landen moeten een deel van de schulden overnemen van lidstaten die niet al hun schulden meer kunnen aflossen en om herhaling te voorkomen moeten lidstaten een deel van hun soevereiniteit op begrotingsvlak opgeven. In de tussentijd is Europa op weg naar een 'verloren decennium'. Als de groei van vóór de crisis had doorgezet was de economie van de eurozone nu ruim 7% groter geweest. En de achterstand groeit verder. Komend jaar verwacht Goldman Sachs een krimp van 0,8% voor de eurozone, wat daarna komt valt moeilijk te voorspellen."