Dit was beneden verwachting van ABN Amro. Ondanks de zwakkere resultaten handhaven de analisten van ABN Amro het koopadvies voor Wereldhave. Dit komt vooral door de aantrekkelijke waardering van het aandeel.

De lagere huuropbrengsten worden mogelijk voor een groot gedeelte veroorzaakt door de timing van desinvesteringen. De bezettingsgraad daalde in totaal met 60 basispunten tot 94,1%. In het kerngebied daalde de bezettingsgraad met 50 basispunten tot 97,2%.

Het resultaat van Wereldhave werd vooral gedrukt door negatief nieuws uit Nederland. De bezettingsgraad van de Nederlandse kernportefeuille daalde met 180 basispunten tot 95,3%.

De leegstand werd veroorzaakt doordat huurders failliet gingen.

Het kostenreductieprogramma van Wereldhave lijkt goed op koers te liggen nu bekend is geworden dat de algemene kosten zijn teruggebracht naar EUR 3,9 miljoen.

In dezelfde periode vorig jaar lagen deze kosten nog op EUR 4,8 miljoen. Het zichtbaar eigen vermogen (NAV) kwam uit op EUR 63,08 per aandeel.

Aan het einde van 2012 werd het zichtbaar eigen vermogen neerwaarts herzien van EUR 64,09 per aandeel naar EUR 63,62 per aandeel.

Op dit moment handelt het aandeel met een korting van 12% als wordt gekeken naar het zichtbaar eigen vermogen.

Dit jaar is een overgangsjaar voor Wereldhave, nu het bezig is met het uitvoeren van een nieuwe strategie. ABN Amro kan zich vinden in de nieuwe strategie, die gericht is op hoogwaardige winkelcentra.

Desinvesteringen zijn tot nu toe tegen redelijke prijzen gedaan. Nieuwe investeringen moeten nog wel worden gedaan en er zijn veel andere onroerendgoedbedrijven die dezelfde investeringen willen doen. Daardoor vraagt men zich wel af of Wereldhave hier niet te veel voor gaat betalen.

Dit was beneden verwachting van ABN Amro. Ondanks de zwakkere resultaten handhaven de analisten van ABN Amro het koopadvies voor Wereldhave. Dit komt vooral door de aantrekkelijke waardering van het aandeel. De lagere huuropbrengsten worden mogelijk voor een groot gedeelte veroorzaakt door de timing van desinvesteringen. De bezettingsgraad daalde in totaal met 60 basispunten tot 94,1%. In het kerngebied daalde de bezettingsgraad met 50 basispunten tot 97,2%. Het resultaat van Wereldhave werd vooral gedrukt door negatief nieuws uit Nederland. De bezettingsgraad van de Nederlandse kernportefeuille daalde met 180 basispunten tot 95,3%. De leegstand werd veroorzaakt doordat huurders failliet gingen. Het kostenreductieprogramma van Wereldhave lijkt goed op koers te liggen nu bekend is geworden dat de algemene kosten zijn teruggebracht naar EUR 3,9 miljoen. In dezelfde periode vorig jaar lagen deze kosten nog op EUR 4,8 miljoen. Het zichtbaar eigen vermogen (NAV) kwam uit op EUR 63,08 per aandeel. Aan het einde van 2012 werd het zichtbaar eigen vermogen neerwaarts herzien van EUR 64,09 per aandeel naar EUR 63,62 per aandeel. Op dit moment handelt het aandeel met een korting van 12% als wordt gekeken naar het zichtbaar eigen vermogen. Dit jaar is een overgangsjaar voor Wereldhave, nu het bezig is met het uitvoeren van een nieuwe strategie. ABN Amro kan zich vinden in de nieuwe strategie, die gericht is op hoogwaardige winkelcentra. Desinvesteringen zijn tot nu toe tegen redelijke prijzen gedaan. Nieuwe investeringen moeten nog wel worden gedaan en er zijn veel andere onroerendgoedbedrijven die dezelfde investeringen willen doen. Daardoor vraagt men zich wel af of Wereldhave hier niet te veel voor gaat betalen.