Wanneer de vraag naar huurhuizen groter is dan de vraag, zal logischerwijs de prijs een stijgende trend vertonen. De reële huurprijs voor een doorsnee huis is sinds 1990 gemiddeld met 15% gestegen, dat terwijl de gemiddelde inkomsten per saldo ongewijzigd zijn gebleven.

Banken zijn bovendien minder snel geneigd om woonkredieten toe te staan, ze beleggen hun geld liever op de beurs waar grote winsten gegarandeerd lijken. De situatie op de Amerikaanse vastgoedmarkt is volledig scheef getrokken, de verhouding tussen huren en wonen evolueert steeds meer in negatieve zin.

Wanneer de vraag naar huurhuizen groter is dan de vraag, zal logischerwijs de prijs een stijgende trend vertonen. De reële huurprijs voor een doorsnee huis is sinds 1990 gemiddeld met 15% gestegen, dat terwijl de gemiddelde inkomsten per saldo ongewijzigd zijn gebleven. Banken zijn bovendien minder snel geneigd om woonkredieten toe te staan, ze beleggen hun geld liever op de beurs waar grote winsten gegarandeerd lijken. De situatie op de Amerikaanse vastgoedmarkt is volledig scheef getrokken, de verhouding tussen huren en wonen evolueert steeds meer in negatieve zin.