Het is namelijk niet uitgesloten dat de regio opnieuw in een recessie verzeild raakt. Minister van Financiën van Finland Jyrki Katainen zei vorige week erg bezorgd te zijn over de situatie.

Er dreigt een zeepbel te worden gevormd op de vastgoedmarkt, onder andere vanwege het feit dat woonkredieten in Finland te goedkoop zijn. Maar ook in anderen is het gevaar urgent.

Royal Bank of Scotland vreest voor een implosie van de Zweedse vastgoedprijzen, nu heel wat kopers of bouwers van een huis een bedrag hebben geleend dat overeenstemt met 46 keer hun beschikbaar inkomen.

Ook in Noorwegen dreigt de vastgoedmarkt oververhit te raken vanwege de te lage rentevoeten. In deze drie landen stegen de vastgoedprijzen vorig jaar zelfs tijdens een economische crisis, een factor die op zijn zachtst gezegd tot voorzichtigheid moet stemmen.

Het is namelijk niet uitgesloten dat de regio opnieuw in een recessie verzeild raakt. Minister van Financiën van Finland Jyrki Katainen zei vorige week erg bezorgd te zijn over de situatie. Er dreigt een zeepbel te worden gevormd op de vastgoedmarkt, onder andere vanwege het feit dat woonkredieten in Finland te goedkoop zijn. Maar ook in anderen is het gevaar urgent. Royal Bank of Scotland vreest voor een implosie van de Zweedse vastgoedprijzen, nu heel wat kopers of bouwers van een huis een bedrag hebben geleend dat overeenstemt met 46 keer hun beschikbaar inkomen. Ook in Noorwegen dreigt de vastgoedmarkt oververhit te raken vanwege de te lage rentevoeten. In deze drie landen stegen de vastgoedprijzen vorig jaar zelfs tijdens een economische crisis, een factor die op zijn zachtst gezegd tot voorzichtigheid moet stemmen.