De daling was de grootste die ooit werd opgetekend en overtrof de verwachtingen. De consensusverwachting lag op een daling van de index met slechts 18,30%. De range van de prognoses was echter erg ruim.

In november werd nog een daling met 18,20% van de S&P/Case-Shiller index opgetekend. De prijsval is begonnen in januari 2007 en werd sindsdien nog geen enkele maand doorbroken.

Volgens Ian Shepherdson, chef U.S. economie bij High Frequency Economics, zal het grote aanbod aan onverkochte huizen de prijzen voorlopig onder druk blijven zetten. Het reddingsplan van de regering zal slechts op termijn soelaas brengen.

De daling was de grootste die ooit werd opgetekend en overtrof de verwachtingen. De consensusverwachting lag op een daling van de index met slechts 18,30%. De range van de prognoses was echter erg ruim. In november werd nog een daling met 18,20% van de S&P/Case-Shiller index opgetekend. De prijsval is begonnen in januari 2007 en werd sindsdien nog geen enkele maand doorbroken. Volgens Ian Shepherdson, chef U.S. economie bij High Frequency Economics, zal het grote aanbod aan onverkochte huizen de prijzen voorlopig onder druk blijven zetten. Het reddingsplan van de regering zal slechts op termijn soelaas brengen.