'De huiszoekingen houden verband met beschuldigingen tegen DWS van greenwashing', bevestigt Deutsche Bank. DWS is qua omvang de op één na grootste fondsenbeheerder van Europa. Deutsche Bank zegt haar volledige medewerking te verlenen aan de autoriteiten.

Volgens het parket werden er tijdens het onderzoek al aanwijzingen gevonden dat niet alle duurzame fondsen voldoen aan de ESG-criteria - dat zijn criteria rond milieu of sociale aspecten. Het onderzoek kwam er na tips van een klokkenluider. Ook in de Verenigde Staten loopt een onderzoek.

'De huiszoekingen houden verband met beschuldigingen tegen DWS van greenwashing', bevestigt Deutsche Bank. DWS is qua omvang de op één na grootste fondsenbeheerder van Europa. Deutsche Bank zegt haar volledige medewerking te verlenen aan de autoriteiten.Volgens het parket werden er tijdens het onderzoek al aanwijzingen gevonden dat niet alle duurzame fondsen voldoen aan de ESG-criteria - dat zijn criteria rond milieu of sociale aspecten. Het onderzoek kwam er na tips van een klokkenluider. Ook in de Verenigde Staten loopt een onderzoek.