Bill White, de voormalige hoofdeconoom van de Bank for International Settlements, is niet iemand die vaak het woord vraagt om met onrustwekkend nieuws uit te pakken. Ditmaal heeft hij dat wel gedaan en dat betekent dat hij van mening is dat het hoog tijd werd om een dergelijke stap te zetten.

De boodschap van White laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De huidige situatie gelijkt sterk op die in 2007, wat betekent dat de wereld regelrecht op een nieuwe crisis lijkt af te stevenen. De beurzen zijn overgewaardeerd, de spreads op de obligatiemarkten extreem klein en ga zo maar door. Het is tijd om de waakzaamheid te verhogen, want er hangt onheil in de lucht.

Bill White, de voormalige hoofdeconoom van de Bank for International Settlements, is niet iemand die vaak het woord vraagt om met onrustwekkend nieuws uit te pakken. Ditmaal heeft hij dat wel gedaan en dat betekent dat hij van mening is dat het hoog tijd werd om een dergelijke stap te zetten. De boodschap van White laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De huidige situatie gelijkt sterk op die in 2007, wat betekent dat de wereld regelrecht op een nieuwe crisis lijkt af te stevenen. De beurzen zijn overgewaardeerd, de spreads op de obligatiemarkten extreem klein en ga zo maar door. Het is tijd om de waakzaamheid te verhogen, want er hangt onheil in de lucht.