Hij waarschuwde ergens rond 2005 al voor wat ons te wachten zou staan. Maloney voorspelde toen eerst de dreiging van deflatie, gevolgd door een helicopter drop - het droppen van grote hoeveelheden geld in het financieel systeem - en vervolgens een periode van reflatie.

Daarna zou een periode van echte deflatie volgen, om af te sluiten met de komst van hyperinflatie. Momenteel zouden we ons in de overgangsfase bevinden tussen reflatie en deflatie. De huidige situatie is nog een stuk slechter dan die in de jaren 30 omdat we nu alleen fiat currencies hebben, toen was er een goudstandaard wat enig gevoel van zekerheid gaf.

Hij waarschuwde ergens rond 2005 al voor wat ons te wachten zou staan. Maloney voorspelde toen eerst de dreiging van deflatie, gevolgd door een helicopter drop - het droppen van grote hoeveelheden geld in het financieel systeem - en vervolgens een periode van reflatie. Daarna zou een periode van echte deflatie volgen, om af te sluiten met de komst van hyperinflatie. Momenteel zouden we ons in de overgangsfase bevinden tussen reflatie en deflatie. De huidige situatie is nog een stuk slechter dan die in de jaren 30 omdat we nu alleen fiat currencies hebben, toen was er een goudstandaard wat enig gevoel van zekerheid gaf.