Of met andere woorden, als de situatie verergert/ niet verbetert staat de centrale bank klaar om extra liquiditeiten in het systeem te duwen.

Volgens die logica lijkt de huidige situatie sterk op die van augustus 2010. Ook toen vertraagde de economie, was er angst voor ecessie en deflatie maar kwam Ben Bernanke met QE2 op de proppen en we zagen een heel aantal maanden van sterke beursprestaties, meer bepaald tot juni 2011.

Heel wat steun voor de markten onderweg

Met nu de ECB die klaar staat, Ben Bernanke die in september waarschijnlijk zal overgaan tot QE3 en ook de Chinezen, Japanners, Engelsen.. die hun duit in het zakje zullen doen komt er volgens Gijsels wel heel wat steun voor de markten. Dat zou wel eens voldoende kunnen zijn om de moeilijke fundamentals te counteren.

Dit gezegd zijnde zijn we fundamenteel nog steeds ver van huis. Want de eventuele stijging zal weer maar eens "artificieel zijn". Fundamteel gezien zijn we nog ver van huis en zal de weg nog lang en bochtig zijn met nog heel wat mogelijke ontgoochelingen.

Verwacht nog steeds een boven gemiddeld risico en een boven gemiddelde volatiliteit. De risico's blijven vooral politiek van aard, met heel wat verkiezingen en verhardingen van de standpunten die er aan komen. Maar voor het eerst sinds lang zien we volgens Gijsels weer een paar straaltjes zon.

Of met andere woorden, als de situatie verergert/ niet verbetert staat de centrale bank klaar om extra liquiditeiten in het systeem te duwen. Volgens die logica lijkt de huidige situatie sterk op die van augustus 2010. Ook toen vertraagde de economie, was er angst voor ecessie en deflatie maar kwam Ben Bernanke met QE2 op de proppen en we zagen een heel aantal maanden van sterke beursprestaties, meer bepaald tot juni 2011. Heel wat steun voor de markten onderweg Met nu de ECB die klaar staat, Ben Bernanke die in september waarschijnlijk zal overgaan tot QE3 en ook de Chinezen, Japanners, Engelsen.. die hun duit in het zakje zullen doen komt er volgens Gijsels wel heel wat steun voor de markten. Dat zou wel eens voldoende kunnen zijn om de moeilijke fundamentals te counteren. Dit gezegd zijnde zijn we fundamenteel nog steeds ver van huis. Want de eventuele stijging zal weer maar eens "artificieel zijn". Fundamteel gezien zijn we nog ver van huis en zal de weg nog lang en bochtig zijn met nog heel wat mogelijke ontgoochelingen. Verwacht nog steeds een boven gemiddeld risico en een boven gemiddelde volatiliteit. De risico's blijven vooral politiek van aard, met heel wat verkiezingen en verhardingen van de standpunten die er aan komen. Maar voor het eerst sinds lang zien we volgens Gijsels weer een paar straaltjes zon.