Die bronnen zijn een groeiende bevolking, betrouwbare en betaalbare toevoer van grondstoffen, nieuwe markten, innovatie en verbeterde productiviteit.

De wereldbevolking groeit weliswaar nog steeds, maar dan in de armere landen. Bovendien wordt het steeds moeilijker om een wereldbevolking die naar 10 miljard mensen groeit te voeden.

Het aantal nieuwe markten is sterk gekrompen, heel wat groeimarkten zijn inmiddels volwassen geworden. Qua verbetering van de productiviteit lijken de grenzen beperkt, innovatie gebeurt nog steeds maar minder ingrijpend zoals in periodes als de industriële revolutie. Het ziet er dus naar uit dat we in de toekomst met minder tevreden zullen moeten zijn.

Die bronnen zijn een groeiende bevolking, betrouwbare en betaalbare toevoer van grondstoffen, nieuwe markten, innovatie en verbeterde productiviteit. De wereldbevolking groeit weliswaar nog steeds, maar dan in de armere landen. Bovendien wordt het steeds moeilijker om een wereldbevolking die naar 10 miljard mensen groeit te voeden. Het aantal nieuwe markten is sterk gekrompen, heel wat groeimarkten zijn inmiddels volwassen geworden. Qua verbetering van de productiviteit lijken de grenzen beperkt, innovatie gebeurt nog steeds maar minder ingrijpend zoals in periodes als de industriële revolutie. Het ziet er dus naar uit dat we in de toekomst met minder tevreden zullen moeten zijn.