Huidige koersval is tijdelijke correctie na de zomerhausse

Grosso modo heeft de S&P 500 volgens Geert Van Herck van Leleux sinds de top van midden september zo’n 7% tot 8% verloren. De koersval van de afgelopen weken is naar zijn mening slechts een tijdelijke correctie van de zomerhausse. De bodem van afgelopen vrijdag (1.373,03 punten) viel samen met het 50% retracementniveau.

Een mogelijke korte dip richting het zeer belangrijke 61,8% retracementniveau op 1.350 punten behoort volgens Geert Van Herck zeker tot de mogelijkheden.

Maar het is van groot belang dat de S&P 500 zijn val stopzet en begint uit te bodemen. De RSI-indicator is tot de oververkochte zone gezakt en geeft bodemvormingssignalen. Als de S&P 500 boven de 1.435 punten kan uitstijgen, klaart de hemel op.

Europese beurzen kunnen verder corrigeren

Over de STOXX Europe 600 kunnen we volgens Geert Van Herck kort zijn: de index noteert binnen een horizontaal consolidatiepatroon waarin vorige week de bovenkant werd geraakt.

Prompt volgde een daling die in het zog van een mogelijke verdere neerwaartse correctie op de Amerikaanse markt volgens Van Herck nog kan verdergaan tot de steun op 264 punten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content