Hoewel deze aankondiging niet als een verrassing komt, versterkt de verkoop van deze niet groeiende activiteiten met een lage marge, het profiel van Nutreco. Verder laat Nutreco de doelstelling los om in 2016 een bedrijfsresultaat (EBITA) van EUR 400 miljoen te behalen.

Het bedrijf doet dit als gevolg van de voorgenomen desinvesteringen (met een EBITA-effect van EUR 40-50 miljoen), minder waarde-creërende acquisities dan eerder werd voorzien en de marktontwikkelingen in Noorwegen. ABN Amro heeft een koopadvies.

Hoewel deze aankondiging niet als een verrassing komt, versterkt de verkoop van deze niet groeiende activiteiten met een lage marge, het profiel van Nutreco. Verder laat Nutreco de doelstelling los om in 2016 een bedrijfsresultaat (EBITA) van EUR 400 miljoen te behalen. Het bedrijf doet dit als gevolg van de voorgenomen desinvesteringen (met een EBITA-effect van EUR 40-50 miljoen), minder waarde-creërende acquisities dan eerder werd voorzien en de marktontwikkelingen in Noorwegen. ABN Amro heeft een koopadvies.